Edible Art: Foodcourt av fotograf/konstnär Marie Jönsson

På Gallerinatten den 30/9 hade Marie Jönsson, konstnär och fotograf från Bjärred, vernissage för hennes fotografiska projekt Foodcourt hos oss på Gro’up. Utställningen står kvar och är till salu hela oktober ut.

Maries starka engagemang och intresse för bra mat, i alla dess former, inspirerar henne till att göra grafiska matbilder på ett annorlunda sätt. I serien Foodcourt vill hon visa mat i sin naturliga form, långt bort ifrån livsmedelsindustrins processade produkter. Ibland är det ingredienserna till en maträtt som utgör kompositionen andra gånger är det enbart färg och form som ger inspiration. Marie är medlem i Svenska Konstnärsförbundet SK, Västra Skånes Konstnärsgille VSKG, Centrala Fotografers Förbund CFF och Nätverket Brudarna.

Gallerinatten den 30/9 kl. gjorde Marie en “live performance” där hon visade för offentligenheten hur hon jobbar med att fota sina särskiljande matbilder. För att Gro’up handlar om att bilda en stark mat-community i Malmö och Skåneregion, gjorde Marie sin performance i samarbete med  Malmös maträddningsorganisation Rude Food. Rude Food räddade maten, Marie fotade den på sitt sätt.

Marie Jönsson | Fine Art Photographer

www.mariejonsson.com
 oneclickonly
marie@justaclick.se